DomovPARASAILOR - brezskrbno jadranje z vetrom..

PARASAILOR - brezskrbno jadranje z vetrom..

Nemški proizvod podjetja ISTEC, patentiran špinaker PARASAILOR, že od leta 2004 predstavlja odgovor na klasično vprašanje - kako popolnoma brezskrbno jadrati s špinakerjem, ko smo na jadrnici sami ali v dvoje?

Idealna rešitev za jadralske pare
Špinaker Parasailor je v osnovi razvit za jadralske pare in manj številčne posadke. Zaradi resnično enostavne uporabe je več kot dobrodošel pomočnik pri jadranju z vetrom na potovalnih jadrnicah. Konec koncev, kar si želite med jadranjem je le brezskrbno in sproščeno vzdušje na krovu vaše jadrnice.


Jadranje z avtopilotom

Špinaker Parasailor s svojimi edistvenimi lastnostmi izniči "valjanje jadrnice" po morju, ki je značilno ob jadranju z vetrom. Popolna kombinacija ob plovbi z avtopilotom, saj se le ta "ne muči" z nenehnim lovljenjem jadrnice v izbranem kurzu.Kako Parasailor deluje?

Krmni veter napolni jadro in žene jadrnico naprej. Del ustvarjenega pritiska se zlije skozi odprtino v jadru, izza katere je preko cele širine jadra všito krilo. Zrak teče čez in pod krilom, in zaradi oblike ter idealnega kota všitja krila, zrak pospešuje čez krilo. Tako se ustvari podtlak, ki vzdigne krilo navzgor in ga stabilizira.

S tem je zmanjšana sila jadra na premec, ki je razbremenjen in jadrnico boste lažje in povsem kontrolirano vodili. In še krilo s svojim potiskom popolnoma nadomesti zaradi odprtine v jadru izgubljeni potisk.

Minimalna jakost vetra je 5 vozlov in minimalna velikost jadrnice 33 ft.

Za jadrnice med 22 in 32 ft, ali šibkejši veter 3 vozle, je na voljo manjša različica špinakerja Parasail.
Brez uporabe tanguna
Parasailor se lahko nastavi vetru na več načinov, tudi kot klasični špinaker. A zaradi momenta krila, ki nudi stalno oporo Parasailorju, sploh ni potrebe po dodatni montaži tanguna.


Jadranje od 70° do 180°
Dve jadri v enem! Parasailor vam bo omogočil jadranje v kotu med 70° do 180° navideznega vetra (AWA). Torej združuje lastnosti asimetričnega in klasičnega špinakerja.

Trening uporabe
Vsak kupec Parasailorja dobi še trening uporabe novega jadra. Trening bo po individualnem dogovoru, v Slovenskem morju.
Trpežno in obstojno jadro

Parasailor je izjemno trpežen produkt. Sama struktura jadra omogoča stalno kompenziranje močnih sunkov bolj efektivno kot klasični špinakerji. Odprtina v jadru deluje kot varnostni ventil, saj umirja silo sunkov, jo kontrolirano prenaša na krilo, špinaker se sploh ne podira. Multy-ply material skupaj z dvojnimi šivi, mreženi in z dakronskim trakom ojačani robovi, naredijo Parasailor trpežno jadro, primerno za najdaljše plovbe s krmnim vetrom.
Izberite svojo barvo
Parasailor špinakerji so izdelani v tovarni v Evropi. Na voljo imate 9 barvnih kombinacij, lahko pa si izmislite povsem svojski barvni dizajn. Domišljija ne pozna meja.Za PARASAILOR ponudbo nam pišite na info@tty.si


Če potrebujete originalne rezervne dele za vašo Bavario, si oglejte spletno trgovino na tej povezavi ali nas v primeru večjega naročila kontaktirajte, in pripravili vam bomo ugodnejšo ponudbo. Pošljite email na info@tty.si